Børnemode til alle årstider

At klæde sit barn på, så det kan klare en dag i institution eller skole kan være en udfordring, som er svær at løse. Der er selvfølgelig det praktiske hensyn, da tøjet skal kunne holde til både leg indendørs og udendørs. Herudover kan der også være et æstetisk hensyn, hvis man som forælder gerne vil have, at barnet er smart og moderigtig.

Her får du en guide til, hvordan du vælger tøj til barnet, så han/hun både kan være praktisk og smart.


Til solrige og varme dage

Godt nok er der ikke mange af dem i Danmark, men nogle somre kigger solen dog en del frem og varmetemperaturerne kan blive relativt høje. I disse måneder er det vigtigt at beskytte barnet mod solens skadelige stråler, så huden ikke er fuldt eksponeret i mange timer. Her kan man også tænke i smarte hatte og solbriller til at beskytte mod solen. Kasketter, katte og solbriller kan både være praktiske, beskyttende og særdeles moderigtige.
Løstsiddende tøj er behageligt og åndbart, og er særligt godt til leg udendørs, hvor det stadig beskytter mod solen. Det kan være shorts, t-shirts, ¾ bukser, kjoler og lignende.


Til det kolde vejr

Hvis barnet har det for koldt vil det have blå læber, næsetippen være kold og kroppen skælver. Om vinteren er det en god ide at iklæde barnet i flere lag, da det holder bedst på varmen. Uld inderst er at foretrække, som også stadig varmer selvom barnet sveder under leg. Hue og handsker anbefales, hvis temperaturen er under 10 grader. Der skal være god plads i både handsker og vinterstøvler, da luft giver den bedste isolering.
Jo mindre børnene er, desto vigtigere er det, at de har godt med tøj på. De kan ikke altid give udtryk for, at de har det for koldt.