Vil du og din familie til at have hund? Så er det sjovt at tænke over, hvilke forskellige muligheder, der findes. Der er utroligt mange forskellige racer af hunde, og nogle af dem er meget mindre velegnede end andre, når det kommer til at være hele familiens drømmehund. En voldelig kamphund er for eksempel ikke lige det, man går efter. Så kan det være bedre med en rolig labrador eller lignende.

Læs om hundenes temperamenter og evner

På nettet findes der utallige sider om hunde, hvor I kan læse om de forskellige racer. Læs for eksempel mere om Staffordshire Bullterrier her

Nogle hunde har et mere roligt temperament, mens andre hele tiden gerne vil ud at løbe og lege. Det er en god idé at forventningsafstemme, hvad det egentlig er, I gerne vil have for en hund i familien.

Det er også en god idé at overveje mange forskellige racer, og ikke bare de allermest populære som labrador og golden retriever. Selvfølgelig er der gode grunde til, at netop disse racer er blandt de mest populære, men der findes altså også andre muligheder. 

Bull terrieren skal trænes og opdrages en del som hvalp, men så kan den også være en god følgesvend for resten af dens liv. Den er utroligt vedholdende og energisk, men den er også godmodig og sød. Hvis I synes om dens udseende, og I har mod på en hund med lidt spjæt i, kan det være en god mulighed at overveje.

Det er vigtigt at forventningsafstemme

Når I som familie vælger at få hund i fællesskab, er det utroligt vigtigt at sørge for at få forventningsafstemt på forhånd. Måske forestiller man sig, at en lille hvalp bliver totalt skøn at have. Men der er altså også mange sure pligter og regler forbundet med at have hund.

Det er vigtigt, at børnene ved, hvordan de skal behandle hunden som hvalp. For det er nemlig som hvalp, at hunden lærer, hvordan den skal opføre sig gennem resten af livet. Derfor går det ikke, at den får lov til nogle ting, som den egentlig ikke må få lov til senere, som at få ekstra godbidder, eller at sove i sofaen.

Samtidig er det en god idé at tale om, hvem der egentlig skal gå tur med vovsen dag for dag. Måske skal hver person i husstanden have bestemte dage, hvor de går turen, eller måske er det børnene, der går tur med hunden til gengæld for at få lov at have den. Alle sådan nogle ting er vigtige at være på det rene med.