Guide til køb af børnetøj

Der er mange muligheder for at købe børnetøj i dag. Forældre skal tage hensyn til både kvalitet, funktionalitet, æstetik og meget andet.

Det kan virker overvældende, men med denne guide får du gode råd og tips til næste gang, du skal på jagt efter tøj til dine børn.


Vær opmærksom på pris og kvalitet

Selvom pris og kvalitet ofte hænger sammen, er det faktisk ikke tilfældet med børnetøj. Større videnskabelig tests har vist, at de billige mærker ofte vinder på de fleste parametre, såsom funktionalitet og holdbarhed. Du behøver altså ikke nødvendigvis købe den allerdyreste flyverdragt, fordi du tror, den er bedre. Vælg det du synes giver mening ift. dit budget og barnets behov.


God holdbarhed

Kig efter tøj som kan holde til at blive vasket mange gange på høje grader. Det vil blive brugt meget og hårdhændet, og hvis det allerede efter et par vaske har mistet faconen, er det dårlig kvalitet. Materialerne skal også overvejes. Meget fine og delikate materialer er ikke de bedste til børnetøj, da det højst sandsynligt vil blive grimt og ødelagt efter kort tid. Du kan dog også sagtens få børnetøj, som både er smart, moderigtigt, af høj funktionalitet og holdbarhed.


Høj funktionalitet

Børnetøj skal være praktisk og let både at tage på og af. Det er en god ide at kigge efter praktiske knapper, lynlåse og velcro. Undgå stramme åbninger til hovedet, arme og ben, da børn kan blive frustreret, hvis tøjet er besværligt at komme i. Der er ingen grund til at give anledning til stressede børn om morgenen pga. tøj som er upraktisk og besværligt. De fleste børn vil helst have tøj på, som er behageligt og rart at bevæge sig rundt i. Husk altid, at det er børnenes behov, der skal tages hensyn til ved køb af børnetøj.