Går du og overvejer at købe en hund? En stor hund? En lille hund? Bare en eller anden hund? Fordi dine børn plager dig om det? Og tænker du i dit stille sind, at det godt kunne være godt for dem? Og måske også for dig selv? Men er du stadig i tvivl?

Så skal du læse med herunder, hvor du kan læse om, hvorfor hunde og børn er et godt match, og hvor du kan få noget hjælp til, hvilken hund du skal købe.

Hvorfor er hunde og børn et godt match?

Der er mange gode grunde til, at hunde og børn er et godt match. For det første får de en ven, som de vil huske resten af livet, og som kan hjælpe dem igennem svære stunder. Hvis dit barn er ked af det, er der altid et pelset væsen til at hjælpe, og det er ikke utænkeligt, at barnet vil finde en større trøst i hunden end i forældre og søskende.

For det andet lærer det dit barn om ansvar, da du helt sikkert gerne vil have ham eller hende til at hjælpe med at huske at give hunden mad og gå nogle ture med den.

For det tredje er der ingen tvivl om, at et kæledyr som en hund vil give dit barn en masse empati. Det vil lære ham eller hende, at alle væsner har følelser og skal passes på, og derfor vil det helt sikkert få en anden ballast i forhold til at være god mod både dyr og mennesker.

Hvilken hund skal jeg købe?

Når du har besluttet dig for at købe en hund, kommer den næste udfordring: hvilken hund skal du købe? Der findes virkelig mange hunderacer, og derfor gælder det også om at bruge god tid på at finde ud af det.

Nogle eksempler på hunderacer der er gode, når man har et barn kan være en jack russell terrier, golden retriever, labrador retriever, dalmatiner, mops, bichon frisé, collie og mange, mange flere endnu.

Der er altså en masse gode muligheder, og derfor gælder det bare om at tænke over det og derefter købe en hund, som alle i familien er enige om. Hvis du opdrager den og giver den en masse kærlighed, er der ingen tvivl om, at det kommer til at være det bedste, du nogensinde har gjort for både hunden, dine børn og dig selv.