Er i ved at stifte familie, og er der evt. også børn på vej så går i måske og overvejer at finde den helt rigtige familiehund.

Er der noget bedre i verden for børn end at vokse op med et kæledyr? Nej, det kan de fleste vist blive enige om.

Men hvad skal man så vælge – er du i tvivl så læs med her om hvorfor en Dogue-de-Bordeaux som familiehund er et rigtig godt valg.

En hund med mange kvaliteter

Familielivet kan være travlt på mange måder, og her er det rart med en hund der er nem at passe og pleje.

Derudover er det vigtigt med en tålmodig og godsindet hund hvis der er børn i familien eller børn på vej, det får man også hvis man vælger en Dogue-de-Bordeaux. 

Med børn i familien kan det være trygt med en vagthund, og ønsker du det så er denne hunderace netop helt perfekt. Hunden er nemlig per instinkt en vagthund der er meget observant og godt kan lide at lægge sig steder hvor den kan holde øje.

Hvad kræver en Dogue-de-Bordeaux

Ligesom alle hunde kræver det selvfølgelig noget at have, opdrage og passe en Dogue-de-Bordeaux til familiehund hvis man skal have det optimale ud af den.

Hunderacen skal helst socialiseres korrekt og med fokus for at undgå at den udvikler sig aggressivt mod fremmede dyr og andre mennesker, men det er også en kærlig hund der har brug for tillid og omsorg for ikke at blive sky.

Hunden er meget intelligent, og derfor nem at træne.

Få masser af motion og gode stunder med jeres hund.

Da Dogue-de-Bordeaux er en lidt kraftig hund, så skal de første 18 måneder ikke stå på de vilde lege eller løb op og ned ad trapper samt hoppen i sofaer osv. Derimod er det rigtig godt for hunden at komme ud at svømme, og gå nogle dejlige ture.

Når hunden bliver lidt ældre så viser den sig igen som en fantastisk race til en familie, da den elsker at lege og at blive stimuleret. En Dogue-de-Bordeaux skal nemlig ikke kun stimuleres fysisk men også mentalt, og her er legesyge børn og voksne en rigtig god kombination med hundens eventyrlyst.

Få jeres Dogue-de-Bordeaux fra hvalp

Selvom det kan føles rigtigt at tage imod en hund fra et internat, eller hjælpe en familie der desværre ikke har mulighed for at varetage deres hund mere, så er det mest optimale i kan gøre at få jeres Dogue-de-Bordeaux fra hvalp.

Lige netop med denne hunderace har det nemlig stor betydning i hvilken retning man har opdraget hunden. Ønsker man en stærk vagthund, eller en god og tålmodig familiehund, så kan man netop få lige præcis det, hvis man altså opdrager hunden til det fra start.

Overtager I alligevel en hund der allerede er voksen kan det hvis muligt være en rigtig god ide at høre om hvordan den er blevet opdraget og socialiseret i de tidlige hvalpe-måneder, så i på den måde bliver forventningsafstemt.