Er din eltavle af en ældre dato? Måske er det tid til, at den skal udskiftes? Det er vigtigt, at du har en pålidelig og holdbar el tavle i dit hjem. Måske undrer du dig over, hvad sådan en eltavle egentlig er, eller måske har du allerede søgt på Google efter el tavle pris

el tavle

Hvad er en el tavle?

En el tavle er udgangspunktet for elinstallationen i din bolig. Det er derfor en vigtig komponent i hele din installation af elsystemet. Forsyningen fra elnettet kommer ind i installationen her, ligesom både sikringer og en fejl strømafbryder også er placeret i din el-tave. Derfor beskytter eltavlen også dig og hele din elinstallation. 

Lad være med at installere din el system selv, hvis du ikke har forstand på det. I værste tilfælde kan det lede til en kortslutning af dit elsystem – eller også bruger du en masse unødvendig tid på at opsætte det. 

Hvad koster en eltavle

Ofte kommer el tavler og HPFI-afbrydere til en fast pris. Prisen kan du finde på de forskellige hjemmesider. Du skal være opmærksom på, hvilken radius el tavlerne fungerer i – og om du har brug for en planforsænkede el tavle. Ofte skal både eltavlen og målerammen skiftes, hvis du skifter din el tavle. 

Du kan altid kontakte de forskellige udbydere af el tavler og modtage et skriftligt og 100% uforpligtende tilbud. Det kan være en god idé at sende et billede af din nuværende el tavle med i mailen, så tilbuddet bliver så præcist som muligt – og du slipper for at besvare flere spørgsmål. 

Hvilke typer af el tavler findes der?

Der findes selvfølgelig mange forskellige typer af el tavle. Herunder kan du se et udbud af nogle af de mest anvendte:

  • El tavle med 3 automatsikringer samt én HPFI afbryder
  • El tavle med 6 automatsikringer + én HPFI afbryder
  • El tavle med 10 automatsikringer + én HPFI afbryder
  • El tavle med 10 automatsikringer samt 2 HPFI afbrydere

 Gammel bygning el

Hvad har du ellers brug for i hjemmet?

Det er dog ikke kun el, du har brug for i hjemmet. En gang imellem kan der godt blive brug for at skifte en stikkontakt, eller en varmepumpe. Det kan også være, du får brug for strøm til din elbil. Elbiler er meget oppe i tiden og der kommer flere og flere lade stationer til hele landet over. Her kan man oplade din elbil både hurtigt og effektivt.

Får du brug for enhver type af hjælp eller nyt udstyr til din elinstallation i hjemmet, så er alt dette er typisk noget, som de forskellige eludbydere kan hjælpe dig med. Når du vælger el udbyder, skal du huske at tjekke anmeldelserne på TrustPilot. På den måde får du valgt det elfirma, som kan opfylde dine behov.