Der er mange ting man kan overveje før man køber hund, som for eksempel hvilken race vil passe familien bedst eller hvor meget tid man rent faktisk kan sætte af til at træne hunden ordentligt. Hvis du har små børn, er selskabshunde som for eksempel den populære Cavalier King Charles Spaniel et rigtig godt valg, da den er både venlig, kærlig og let at træne. Jeres nye hund vil uden tvivl hurtigt blive et højtelsket medlem af familien, som alle vil komme til at holde af helt ubetinget.

En selskabelig legekammerat

En Cavalier King Charles Spaniel er blevet opdrættet specifikt til det formål at være en selskabshund, hvilket betyder at den hellere end gerne vil have kærlige klap og egentlig helst vil sidde ved siden af dig i sofaen og blive kælet for end at ligge i sin kurv. Dens altid glade humør og super bløde pels gør den den perfekte legekammerat for børn i alle aldre, men så sandeligt også voksne, der ønsker en aktiv og sød hund. Denne race har godt af at få stimuleret hjernen med en række opgaver, såsom den populære leg apport, hvilket også bestemt er noget selv de allermindste kan være med til at oplære. Læs mere om Cavalier King Charles Spaniel racen her.

Nyd naturen i selskab med din hund

En af de mange fordele ved at have hund, som både gavner hunden og dens ejer, er at gå lange ture udenfor i naturen. Der findes ikke en hund på denne klode, som ikke elsker at løbe rundt i den lokale hundepark og møde andre hunde eller at løbe langs stranden i leg med sin ejer. Din hund får lidt motion ved forskellige lege og du får også selv strukket benene enten inden du tager hul på dagen eller efter en lang dag på arbejdet. Frisk luft er godt for begge parter og det kan man virkelig mærke hos denne hunderace, som har skarpe jagtinstinkter. Hvis man har små børn kan man med fordel tage dem med ud på hyggelig lille gåtur, så man slår to fluer med et smæk på blot en time eller to på en eftermiddag. 

En integreret del af familien

En hund kan i sandhed blive en helt integral del af familien; en selskabshund som en Cavalier King Charles Spaniel er det perfekte valg til familien, der ønsker en selskabelig og trofast hund, der kan blive alles bedste ven blot ved at logre lidt med halen. Hunden er ekstremt legesyg, hvilket er det ideelle match for små børn. Sådan en hund er faktisk også mere intelligent end hvad man måske lige regner med, da den hurtigt kan trænes op. Den lever for at gøre sin ejer glad og derfor vil den gøre alt for at få belønninger i form af godbidder eller ros og klap. Faktisk tilpasser den sig familiens døgnrytme hurtigt allerede som hvalp, hvilket kan være en stor lettelse, så man ikke skal håndtere en ængstelig lille hvalp som ikke kan sove om natten.